ОСОБЛИВОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Пономаренко, Станіслав Ігорович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розкрито особливості професійної підготовки майбутніх фахівців цивільного захисту в закладах вищої освіти. Визначено види підготовки майбутнього фахівця цивільного захисту: фізична, технічна, психологічна, медична. Розкрито завдання сучасної підготовки рятувальників, які обʼєднано в три групи: створення належного освітнього середовища; формування системи узагальнених знань, розвиток інтелектуальних і практичних навичок з вивчення, оцінки та поліпшення стану соціоприродного середовища; формування якостей майбутнього фахівця, без яких неможлива професійна діяльність.