ІСТОРИЧНІ АСПЕКТИ СТАНОВЛЕННЯ ПОЧАТКОВОГО ТЕХНІЧНОГО ПРОФІЛЮ У КОНТЕСТІ ЗАГАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ - Шевченко, Олександр Анатолійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Стаття присвячена огляду історичних аспектів та розвитку початкового технічного профілю системи позашкільної освіти у період ХІХ–ХХ ст., проаналізовано наукові дослідження українських та зарубіжних дослідників, які вивчали питання технічної та науково-технічної творчості у період ХІХ–ХХ ст. Проведений аналіз навчальних програм гуртків початкового технічного профілю з порівняльною характеристикою у період ХІХ–ХХ ст.