РОЛЬ ТА МІСЦЕ ЗАДАЧ ПРИ ВИВЧЕННІ КОМБІНАТОРИКИ - Волков, Юрій Іванович; Войналович, Наталія Михайлівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Комбінаторика посідає вагоме місце в змісті математичної освіти як у школі, так і в педагогічному університеті. Її задачі мають привабливе сюжетне оформлення, прикладну спрямованість і покликані максимально сприяти розвитку евристичного, творчого мислення. Проте, багаторічний досвід роботи з учнями та майбутніми вчителями математики виявляє досить посередній рівень знань з основ комбінаторики й негативне ставлення до її задач. Тож пропонуємо переглянути традиційний підхід до вивчення основних понять комбінаторики й максимально використати всі можливості задач. Розглядається цикл вправ на підведення під поняття, на розкриття складних комбінаторних міркувань при доведенні теорем, на самостійний пошук властивостей біноміальних коефіцієнтів, на відпрацювання основних методів розв’язування типових задач.