ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ ФІТНЕС-ТЕХНОЛОГІЙ У САМОСТІЙНИХ ЗАНЯТТЯХ З ФІЗИЧНOГO ВИХОВАННЯ СТУДЕНТІВ - Бєлкова, Тетяна Олександрівна; Малахова, Жанна Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглядається проблема зміцнення і збереження здоров’я студентів на сучасному етапі розвитку системи вищої освіти, яка в останнє десятиліття набула статусу пріоритетного напрямку. Показано, що питання формування, збереження і розвитку здоров’я молодого покоління сьогодні залишається досить гострим, а показники і тенденції продовжують залишатися незадовільними. Автор підкреслює значить дотримання здорового способу життя студентської молоді. Відзначено, що підвищення рівня рухової активності студентів вищих навчальних закладів тісно пов’язане з ефективним використанням в сучасну систему освіти фітнес-технологій і є на сьогоднішній день одним з основних і актуальних завдань модернізації програм, навчальних планів. Доцільним є введення різних фітнес-програм для студентської молоді в умовах дистанційної освіти з метою підвищення адаптації до несприятливих факторів зовнішнього середовища функцій і систем організму молодежі. Виникає потреба отримання необхідних знань, умінь і навичок щодо збереження власного здоров’я засобами фізичного виховання, яке спонукає до саморозвитку, стимулює до самостійної роботи.