РЕАЛІЗАЦІЯ КОНТЕКСНОГО НАВЧАННЯ МАЙБУТНІХ СУДНОВОДІЇВ ФУНДАМЕНТАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН - Доброштан, Олена Олегівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглядається педагогічна проблема формування професійної культури майбутніх судноводіїв у системі їх підготовки в умовах вищого освітнього морського закладу. Обґрунтовується доцільність застосування методів контекстного навчання як засобу формування професійної культури майбутніх судноводіїв у процесі їх фундаментальної підготовки. У статті на основі теоретичного аналізу дидактичних і методичних джерел з проблем контекстного підходу до навчання конкретизовано поняття контекстного навчання вищої математики, що представляє собою методичну систему, системоутворюючим фактором якої є взаємозв’язок між освітніми цілями, з одного боку, і професійно спрямованим навчанням вищої математики майбутніх фахівців морської галузі - з іншої. Розглянуто приклад реалізації контекстного навчання вищої математики майбутніх судноводіїв у Херсонській державній морській академії.