ПІДГОТОВКА СПЕЦІАЛІСТІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В АСПЕКТІ ІСТОРИЧНОГО РОЗВИТКУ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ - Манойленко, Наталія Володимирівна; Куценко, Тетяна Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Стаття присвячена перспективам розвитку легкої промисловості України. Проаналізовано історичні аспекти розвитку підприємств легкої промисловості. Розкрито потенціал та перспективи підготовки фахівців професійно-технічної та вищої освіти для легкої промисловості України. Нові стандарти професійної освіти, розроблені на основі компетентнісного підходу, спрямовані на розвиток галузей економіки, що визначено Стратегією державної кадрової політики України і передбачає здійснення комплексу заходів щодо вдосконалення організації навчального процесу та практики навчання тощо. Кадрова політика на підприємствах легкої промисловості України визначається на рівні тісних відносин із вищими навчальними закладами та професійно-технічними школами, які організовують навчання (практику) на робочому місці. Вирішенням проблеми є інноваційний підхід у підготовці студентів за напрямом «Технологія виробів легкої промисловості» з використанням можливостей професійної освіти педагогічних університетів.