ВПРОВАДЖЕННЯ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС В УКРАЇНІ - Медведовська, Оксана Геннадіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Україна, так само як і більшість розвинених держав у світі, розглядає своє майбутнє пов’язане з розвитком цифрової економіки. Цифрова економіка визначає траєкторію розвитку не тільки промисловості, сільського господарства, будівництва, сфери послуг, а й четвертого сектора економіки – інформаційних технологій, освіти, наукових досліджень, банківської сфери. У бюджеті України на 2021 року на цифровізацію країни виділено 1,8 млрд грн., з цих коштів 602 млн. буде витрачено на Національну програму, в рамках якої будуть реалізовуватися проекти цифрової трансформації в різних сферах, в тому числі і в сфері освіти. Однак, найбільш раціональний спосіб, як бачиться автору, для здійснення даного проекту є впровадження відповідних дисциплін для навчання молодого покоління, в першу чергу в педагогічних університетах країни; формування у студентів, педагогічних спеціальностей цифрових компетентностей і навчання цифровим навичкам для використання ними отриманих знань в майбутній практичній діяльності.