ЗМІСТ НАВЧАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ В АСПІРАНТУРІ - Огреніч, Марія Анатоліївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Метою статті є вивчення змісту навчання та завдань дисциплін з англійської мови в аспірантурі вищого технічного навчального закладу. Дисципліни, що викладаються в аспірантурі ОНАХТ, включають «Іноземне академічне письмо» та «Особливості перекладу наукових текстів» і відносяться до циклу базових у післядипломному навчанні; вони тісно пов’язані з іншими дисциплінами професійної аспірантської підготовки та з науково-дослідною роботою. Молоді науковці повинні вміти читати оригінальну літературу англійською мовою зі своєї спеціальності; виділяти основні думки і факти, знаходити логічні зв’язки, виключати надлишкову інформацію при читанні іншомовного тексту і оформляти здобуту з іноземних джерел інформацію у вигляді перекладу, реферату, анотації та ін. Программа вивчення іноземної мови в аспірантурі передбачає, що до кінця навчання молодий вчений повинен володіти всіма видами мовленнєвої діяльності іноземною мовою, а саме, читанням, письмом, говорінням та аудіюванням.