ФОРМУВАННЯ МОВНОЇ ОСВІТИ В ЄВРОПЕЙСЬКИХ ІНСТИТУЦІЯХ (НА ПРИКЛАДІ РЕСПУБЛІКИ СЛОВЕНІІ) - Смірнова, Ліна Леонідівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Європа багатомовна, і для того, щоб виконати свої соціальні та культурні цілі, вона прагне забезпечити освіту, адаптовану до потреб багатомовних громадян. На сьогодні мовна освіта є ключовою у процесі відміни стереотипного ставлення до сучасних реалій та представників інших культур. Слід враховувати, що мовна освіта підтримує не лише освітні та професійні успіхи, але особистісний розвиток та почуття власної гідності.