ОСОБЛИВОСТІ РОЗГЛЯДУ ПИТАННЯ «КВАНТОВІ КОМП’ЮТЕРИ» ПІД ЧАС ВИВЧЕННЯ ОСНОВ ЕЛЕМЕНТНОЇ БАЗИ СУЧАСНОЇ КОМП’ЮТЕРНОЇ ЕЛЕКТРОНІКИ ТА ЕОМ - Ткачук, Андрій Іванович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглянуті нові підходи при вивченні особливостей будови та принципів функціонування квантових комп’ютерів, як однієї з складових тем з основ елементної бази сучасної комп’ютерної електроніки та ЕОМ, за рахунок більш ефективного компонування та подачі відповідного лекційного матеріалу з допомогою системи мультимедійних презентацій. Показано, що на сучасному етапі створення квантових комп’ютерів іде у двох напрямках: спеціалізовані квантові комп’ютери, які спрямовані на вирішення одного конкретного специфічного завдання, наприклад, завдання оптимізації (квантові комп’ютери D-Wave); та універсальні квантові комп’ютери, які здатні реалізувати довільні квантові алгоритми (Шора, Саймона, Гровера) – в архітектурі від IBM, Google та ін. Проаналізовано роботу квантових регістрів.