ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТУДЕНТІВ ПРИ ВИВЧЕННІ НИМИ ДИСЦИПЛІНИ КУРСУ «НАРОДНІ РЕМЕСЛА» - Щирбул, Олександр Миколайович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Стаття присвячена проблемам формування інформаційної компетентності у майбутніх учителів трудового навчання й технологій при вивченні ними дисципліни «Народні ремесла». На основі аналізу наукових джерел встановлено, що загальні проблеми формування компетентності та використання компетентнісного підходу в освітньому процесі були і є предметом багатьох наукових досліджень. Зокрема, в публікації наводиться теоретичний аналіз термінів «компетентність», «компетенції», «інформаційна компетентність», виокремлюються складові компоненти інформаційної компетентності. Також у статті зазначається про те, що комп’ютерно-технологічний компонент інформаційної компетентності можна формувати у студентів, використовуючи можливості графічного редактора CorelDRAW для розроблення складних орнаментів геометричного різьблення. Доведено, що такий підхід сприяє формуванню інформаційної компетентності майбутніх педагогів, розвитку їхніх особистісних здібностей, збільшує мотивацію студентів до навчання та осучаснює освітній процес.