ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ АМЕРИКАНСЬКОЇ СИСТЕМИ НАВЧАННЯ У ПРИВАТНИХ ШКОЛАХ КУВЕЙТУ - Малець, Дмитро Олександрович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті висвітлено особливості впровадження американської системи навчання у приватних школах Кувейту. Відображено історію становлення системи приватної освіти в країні. Зазначено, що розвиток приватних шкіл набув поширення у зв’язку із необхідністю задоволення потреб у навчанні іноземних дітей, які проживають у Кувейті. Навчання у приватних школах за американською системою є не лише престижним, але й шляхом забезпечення раннього цивілізаційного впливу і вільного володіння англійською мовою, яка стала спільною у процесі міжнаціональної комунікації. Розкрито особливості освітньої системи у Американській міжнародній школі Кувейту (AISK), Міжнародній школі A’Takamul, Американській школі Кувейту (ASK). Виокремлено загальні тенденції в розвитку приватної шкільної освіти.Визначено результати впливу американської системи навчання у приватних школах Кувейту на систему освіти загалом. Сформовано перспективні напрямки подальшого розвитку американської системи навчання у приватних школах країни.