«ЕЛЕМЕНТАРНА МАТЕМАТИКА» ЧЕРЕЗ ПРИЗМУ МЕТОДИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МАТЕМАТИКИ В КОНТЕКСТІ ВИКЛИКІВ СЬОГОДЕННЯ - Коваленко, Олена Володимирівна; Москаленко, Юрій Дмитрович; Черкаська, Любов Петрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Зміни в сучасному суспільстві, що зумовлені викликами сьогодення, не могли обійти й сферу вищої педагогічної освіти. У зв’язку з цим виникає потреба внесення коректив у процес навчання кожної дисципліни, зокрема потребує продуманого та організованого механізму цілеспрямованого залучення студентів до процесу навчання з використанням активних форм взаємодії онлайн, викладання дисциплін методичного спрямування. У статті розглядаються варіанти організації роботи на практичних заняттях з елементарної математики в умовах дистанційного навчання на етапах діагностування та повторення шкільного курсу через завдання в контексті методичної підготовки. Студенти залучаються до активної навчально-пізнавальної діяльності через організацію тестування з використанням сервісу Quizizz та подальшою роботою над завданнями щодо аналізу та усунення допущених помилок, та завдання на складання системи задач і побудови схеми можливого їх підпорядкування.