МЕТОДИКА НАВЧАННЯ КОМП’ЮТЕРНОМУ ПРОЕКТУВАННЮ ЗАСОБАМИІ САПР «ГРАЦІЯ» НА УРОКАХ ТЕХНОЛОГІЙ - Крамаренко, Наталія Миколаївна; Рябець, Сергій Іванович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Стаття присвячена проблемам методики навчання системам автоматизованого проєктування, зокрема програми «Грація» на уроках технологій в ЗЗСО. Використання вищеназваної програми розглядалось при вивченні модуля «Комп’ютерне проєктування». В роботі наголошується на актуальності знайомства із САПР та значущості для учнів вивчення даного матеріалу. Крім того, поєднання цих питань з проєктно-технологічною діяльністю на уроках праці формує не тільки ключові компетентності, а сприяє формуванню компетентності у цифрових технологіях. Автори звертають увагу на можливості програмного продукту «Грація» та його переваги в порівнянні з подібними. Разом з тим, при впровадженні даної програми вказується на ряд складнощів опанування САПР та шляхи їхнього подолання. Наведено алгоритм дій учня під час виконання проєкту засобами САПР «Грація» та на конкретному прикладі продемонстровано методичні особливості виконання практичної роботи - кресленника основи конструкції переду та спинки плечового виробу з деталлю вшивного рукава, який містить індивідуальні особливості замовника.