ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ ТЕХНОЛОГІЙ З ДИСЦИПЛІНИ «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» - ЦаренкоIрина Леонтiївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Стаття присвячена актуальній проблемі підготовки майбутніх вчителів технологій на засадах компетентністного підходу. Зазначається, що ідеєю компетентнісного підходу є компетентнісно-орієнтована освіта, яка спрямована на комплексне засвоєння різних знань та способів практичної діяльності; компетентнісний підхід визначає вміння особистості розв’язувати проблеми, що виникають у пізнанні та поясненні явищ дійсності; при засвоєнні сучасних технологій; при виборі професії та оцінюванні готовності до навчання. Визначено, що найбільш ефективним при організації освітнього процесу з харчових технологій з метою формування предметних компетентностей є інформаційно-діяльнісний підхід. Обґрунтовано, що інтеграція інформаційного і діяльнісного підходів у процесі планування та організації освітнього процесу з харчових технологій має відбуватися з урахуванням необхідності реалізації дидактичних принципів навчання і дотримання закономірностей інформаційної взаємодії майбутнього вчителя.