ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА: СТРАТЕГІЧНІ ЦІЛІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ СТІЙКОСТІ - Біда, Олена Анатоліївна; Орос, Ільдіко Імріївна; Гончарук, Віталій Володимирович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Однією з актуальних проблем сьогодення надалі залишається модернізація українських лісогосподарських шкіл як невід’ємної складової системи професійної освіти. Розглянуто особливості професійної підготовки фахівців лісогосподарського профілю за різними освітньо-кваліфікаційними рівнями в українських ЗВО. Проголошено засадничі принципи підготовки фахівців лісового господарства. Виокремлено заходи, що повинні бути перераховані в плані лісогосподарських заходів, доступному для громадськості й заходи, що є необхідними для покращення стану лісових ресурсів та ведення лісового господарства. Виокремимо стратегічні цілі забезпечення екологічної стійкості при управлінні лісами України.