ШЛЯХИ ФОРМУВАННЯ МЕДІАКОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Барило, Світлана Богданівна; Максименко, Наталія Борисівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті представлено шляхи формування медіакомпетентності майбутніх учителів початкової школи в закладах вищої освіти України. На основі аналізу наукових джерел наведено дискусію вітчизняних і зарубіжних дослідників щодо проблеми формування медіаграмотності майбутніх учителів. Проаналізовано труднощі, які уповільнюють процес формування означеного феномена та запропоновано методи й прийоми вирішення порушеної проблеми. Робиться висновок про те, що провідну роль в процесі формування медіакомпетентності майбутніх учителів початкової школи мають відігравати новітні освітні технології в поєднанні з традиційними методиками навчання.