МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Бортнюк, Тетяна Юріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Обгрунтовано актуальність проблеми формування підприємницької компетентності майбутнього вчителя початкової школи і необхідність застосування методологічних підходів щодо її дослідження як сукупності вихідних настанов наукового пошуку. Виокремлено низку методологічних підходів, як-от: компетентнісний, системний, синергетичний, праксеологічний, аксіологічний, інтегративний.