ФОРМУВАННЯ АСОЦІАТИВНО-ОБРАЗНОГО МИСЛЕННЯ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ У КЛАСІ ФОРТЕПІАНО - Кожевнікова, Лариса Василівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Формування асоціативно-образного мислення студентів вищих навчальних закладів відбувається в процесі виконавської діяльності, яка передбачає відтворення художнього змісту твору та публічні виступи. Фортепіанне виконання дозволяє вирізнити специфічні особливості формування асоціативно-образного мислення як єдність чуттєвих та раціональних елементів. Особливостями формування асоціативно-образного мислення у майбутніх вчителів є: синтез емоційно-образної та конструктивно-логічної функції музичного мистецтва, створення сприятливої атмосфери на заняттях фортепіано,особистісно-розвиваючий характер навчання, спрямованість на творчий розвиток та самовдосконалення.