ФОРМУВАННЯ ТЕХНІКИ СПІВУ НА ОПОРІ У МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ-МУЗИКАНТІВ - Кулікова, Світлана Вікторівна; Шафарчук, Тетяна Георгіївна; Десятникова, Наталія Львівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті автори розглядають методи формування навичок співочого дихання у майбутніх педагогів-музикантів у процесі підготовки до майбутньої професійної діяльності. Формування техніки співу на опорі на початковому етапі навчання передбачає цілеспрямовану роботу з оволодіння студентами навичками фонаційного вдиху, утримання позиції затриманого вдиху та фонаційного видиху.