ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ – МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ ДО РОБОТИ З ДІТЬМИ-СИРОТАМИ ТА ДІТЬМИ, ПОЗБАВЛЕНИМИ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ - Руденко, Юлія Юріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розкрито та проаналізовано поняття «діти-сироти» та «діти, позбавлені батьківського піклування», їх основні проблеми в фізичному, соціальному та культурному розвитку. Розкрито сутність та характерні особливості роботи соціального працівника з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування; окреслено реалізацію функцій соціально-педагогічної діяльності.