МОНОЛОГІЧНЕ МОВЛЕННЯ ЯК ЗАСІБ РОЗВИТКУ КОМУНІКАТИВНИХ НАВИЧОК АУДІЮВАННЯ ТА ЧИТАННЯ ПРИ ВИВЧЕННІ НІМЕЦЬКОЇ МОВИ В ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ - Токарєва, Тетяна Станіславівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглядається монологічне мовлення у ролі засобу для розвитку комунікативних навичок розуміння іншомовного мовлення на слух та навичок читання у процесі оволодіння іноземною (німецькою) мовою. З огляду на дотримання принципів комунікативної спрямованості навчального процесу з іноземної мови, принципу взаємопов’язаного навчання усіх видів мовленнєвої діяльності оволодіння вміннями з різних видів мовленнєвої діяльності має інтегративний, комплексний характер.