СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ МОВНОЇ ОСОБИСТОСТІ УЧНІВ ЗЗСО - Юрійчук, Наталія Дмитрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У науковій розвідці піднімається питання розвитку та формування мовної особистості учнів у системі україномовної освіти в Україні. Визначається роль української мови як навчального предмета у формуванні мовної особистості. У статті подаються формулювання поняття «мовна особистість» та аналізуються підходи науковців до досліджуваної проблеми; вивчаються питання становлення та формування мовної особистості як носія культурно-мовних цінностей.