ПЕДАГОГІЧНИЙ ІНСТРУМЕНТАРІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ ФОРМУВАЛЬНОГО ОЦІНЮВАННЯ В ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ - Зеленська, Людмила Дмитрівна; Михайленко, Марія Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті визначено нормативні документи, що регламентують систему оцінювання в закладах загальної середньої освіти України, зокрема на рівні базової школи. Витлумачено поняття «оцінювання» в зарубіжній і національній педагогічній теорії і практиці, вимоги до його організації. Розкрито суть формувального оцінювання, визначено його мету, відмінні ознаки у порівнянні з поточним бальним оцінюванням. Схарактеризовано алгоритм дій вчителя в процесі організації формувального оцінювання учнів базової школи. Запропоновано техніки організації формувального оцінювання учнів базової школи.