ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНІ ДЕТЕРМІНАНТИ ПРОФОРІЄНТАЦІЇ В КОНТЕКСТІ ЗАВДАНЬ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Дмитрук, Віталій Іванович; Уличний, Ігор Любомирович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті розглянуто психолого-педагогічні аспекти забезпечення профорієнтації у контексті завдань Нової української школи. Розглянуто механізми професійного самовизначення та формування потенціалу професійного самовдосконалення учнів старших класів шкіл з урахуванням процесів трансформації ринку праці в умовах цифрової економіки. Характеризується розвиток профільної освіти у старшій школі. Виділено шляхи вдосконалення процесу профорієнтації на місцевому рівні.