РОЛЬ ОПОРНОГО ЗАКЛАДУ ОСВІТИ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ В СИСТЕМІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАДАННЯ КОРЕКЦІЙНО-РОЗВИТКОВИХ ПОСЛУГ ДЛЯ УЧНІВ З ПОРУШЕННЯМИ МОВЛЕННЯ - Мицик, Ганна Михайлівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті здійснено дослідження стану функціонування опорних закладів освіти у сільській місцевості; звернуто увагу на особливості організації інклюзивного навчання учнів з особливими освітніми потребами в таких закладах; виявлені проблеми, що ускладнюють надання логопедичних послуг учням з порушеннями мовлення вчителем-логопедом в опорних закладах освіти; запропоновані шляхи їх розв’язання.