СУБ’ЄКТИ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ З ЦИРКУЛЯРНОЇ ЕКОНОМІКИ У РЕСПУБЛІЦІ ПОЛЬЩА - Сисоєв, Олексій Володимирович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті розглядається підготовка фахівців з циркулярної економіки у Республіці Польща різними суб’єктами, а саме закладами вищої освіти у процесі післядипломної освіти, проведення постійно діючих семінарів з проблем економіки замкненого циклу; національними та європейськими організаціями, що опікуються проблемами циркулярної економіки Показано, що підготовка фахівців з циркулярної економіки у Республіці Польща відбувається також у центрах технологічного сервісу, у Польській асоціації екологічного будівництва, приватних компаніях, під час проведення ярмарок з охорони навколишнього середовища тощо. Розкрито зміст підготовки за кожною організаційною формою, тривалість навчання; подано характеристику кожної цільової групи щодо підготовки до впровадження циркулярної економіки. Зроблено висновок, що реалізація підготовки фахівців до вирішення проблем переходу до циркулярної економіки не тільки в закладах вищої освіти, а й у системі післядипломної освіти фахівців, у процесі проведення різних тренінгів і семінарів, організованими Фондами й Організаціями, надає змогу фахівцям різного профілю отримати знання з циркулярної економіки і спрямувати свою професійну діяльність на вирішення стратегічних екологічних завдань, побудову бізнесу відповідно до визначених цілей сталого розвитку суспільства.