ФОРМУВАННЯ ПІЗНАВАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА В ПРОЦЕСІ ВИКОНАВСЬКО-ІНСТРУМЕНТАЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ - Степанова, Анна Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті визначено сутність поняття «пізнавальна активність майбутнього вчителя музичного мистецтва в процесі виконавсько-інструментальної підготовки». Аналіз наукової літератури дозволив встановити, що досліджуваний феномен є динамічною спрямованістю особистості, що інтегрує в собі емоційно забарвлені вольові дії, котрі виражаються в прагненні студента здійснювати пошукову діяльність, проявляти розумову гнучкість і самостійність, опановувати основні мисленнєві операції відповідно до поставлених виконавських цілей і завдань, що супроводжується якісно новими змінами в інтелектуальній, емоційній, дієво-практичній та вольовій сферах майбутнього вчителя музичного мистецтва.