БЕНЧМАРКІНГ ЯК ВАЖЛИВИЙ ІНСТРУМЕНТ УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ОСВІТИ В УНІВЕРСИТЕТІ - Біляковська, Ольга Орестівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
У статті розглянуто питання щодо сутності та значення бенчмаркінгу в системі управління якістю освіти в університеті. Зазначено, що бенчмаркінг є важливим інструментом виявлення, вивчення й адаптації кращих практик в галузі вищої освіти, впровадження передового управлінського досвіду провідних університетів для поліпшення якості освіти. Окреслено головні питання, які постають при проведенні бенчмаркінгових досліджень. Охарактеризовано основні функції та принципи освітнього бенчмаркінгу, подано етапи його реалізації. Визначено ряд переваг використання цього важливого інструмента в середовищі закладів вищої освіти. Активне використання бенчмаркінгу закладами вищої освіти у процесі стратегічних досліджень дасть змогу поліпшити якість університетської освіти, вдосконалити освітню діяльність, одержати конкурентні переваги ринку освітніх послуг.