МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ВИКЛАДАННЯ ІНЖЕНЕРНОЇ ТА КОМП’ЮТЕРНОЇ ГРАФІКИ В ДИСТАНЦІЙНОМУ РЕЖИМІ - Шкіца, Леся Євстахіївна; Тарас, Ірина Павлівна; Бекіш, Ірина Орестівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Запропоновані та впроваджені в навчальний процес дистанційні курси підтримують сутність графічної підготовки, яка полягає у цілеспрямованому формуванні професійно важливих видів графічної діяльності у високотехнологічному освітньому середовищі на основі інформаційно-комунікаційних технологій, систем автоматизованого проектування. Розглянуто досвід впровадження дистанційного навчання в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу для інженерних спеціальностей під час карантинних обмежень епідемії COVID-19 із інженерної та комп’ютерної графіки. Представлені методологічні особливості викладання графічних дисциплін, запропоновані практичні рекомендації щодо застосування засобів навчання та шляхи реалізації дистанційного навчання. Методичні матеріали та методики викладання були побудовані таким чином, щоб студент міг перейти від навчання під керівництвом викладача, до самостійного навчання, до максимальної заміни викладацького контролю самоконтролем.