ОЗНАЙОМЛЕННЯ МАЙБУТНІХ ВИКЛАДАЧІВ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ШВЕЙНОГО ПРОФІЛЮ З СУЧАСНИМИ ІНФОРМАЦІЙНИМИ ТЕХНОЛОГІЯМИ ПРИ СТВОРЕННІ ОДЯГУ - Васенок, Тетяна Михайлівна; Зінченко, Альбіна Валеріївна; Маринченко, Інна Віталіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
Проведено аналіз літературних джерел і охарактеризовано актуальність контекстного змісту у формуванні фахової компетентності майбутніх викладачів закладів професійної освіти швейного профілю з використанням сучасних інформаційних технологій. Описано приклади використання існуючих і самих розповсюджених систем автоматизованого проєктування одягу, які є системотвірними у підвищенні якісної роботи швейних підприємств. Акцентовано увагу на використанні сучасних інформаційних технологій, як одного з важливих чинників якісної підготовки майбутніх фахівців швейного профілю. Виділені перспективні напрями підвищення продуктивності і потужності швейного виробництва, що забезпечують оптимізацію швейних підприємств, які застосовують сучасні САПР. Розглянуто підходи, які вважаються інноваційними у фаховій підготовці майбутніх викладачів професійної освіти швейного профілю і базуються на використанні сучасних інформаційних технологій. Наведені можливості використання системи автоматизованого проєктування одягу різних країн і порівняно між собою за їх характеристиками.