МЕТОДИЧНА РОБОТА, ЯК ВАЖЛИВА СКЛАДОВА ПІДВИЩЕННЯ КОМПЕТЕНТНОСТІ ІНЖЕНЕРІВ-ПЕДАГОГІВ У ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ ШВЕЙНОГО ПРОФІЛЮ - Попова, Тетяна Іванівна; Нечіпор, Світлана Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
В статті розглянуто мету, завдання, функції (інформаційно-інструктивна, навчальна функція; надання допомоги педагогам в науковому осмисленні та проектуванні своєї педагогічної діяльності, її перспектив і шляхів вдосконалення; узагальнення і розповсюдження передового педагогічного досвіду) та форми організації методичної роботи в професійно-технічних навчальних закладах швейного профілю, висвітлено напрямки діяльності (технологічний, управлінський, педагогічний, науковий) та шляхи її реалізації (удосконалення системи навчально-виховного процесу в ПТНЗ з урахуванням основних принципів професійного навчання, вимог науково-технічного прогресу, наукової організації праці, передового педагогічного і виробничого досвіду; розвиток і вдосконалення педагогічної і професійної майстерності, методичної кваліфікації педагогічних працівників; обговорення нормативно – правової документації, інструкцій, розпоряджень, вивчення навчальних планів і програм, вирішення загальних питань і проблем колективу). Крім того надано структуру методичної комісії та виділено завдання циклової комісії.