ВИДАВНИЧА СИСТЕМА LATEX В ШКОЛІ (ОСВІТІ, НАВЧАННІ) - Крохмаль, Тетяна Миколаївна; Нікітенко, Олександр Миколайович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
В цій статті на базі прикладів зі складових математики, яку вивчають у шкільному курсі, наведено приклади оформлення результатів виконання за допомогою видавничої системи LaTeX та пакету розширення TikZ. У розділі Алгебра наведено приклади записів математичних формул, що виконаного за допомогою LaTeX, та побудови графіків функцій, поверхонь та точок перетину кривих, які здійснено за допомогою пакету розширення TikZ. У розділі Планіметрія наведено приклади побудови різноманітних трикутників та ілюстрація до паралельності прямих. У розділі Стереометрія наведено приклади побудови тривимірних фігур: паралелепіпеда, циліндра та конуса. У розділі Тригонометрія наведено ілюстрацію до пояснення тригонометричних функцій. Наведені приклади є наочними, зручними як для вивчення, так і для використання під час оформлення завдань та звітів зі шкільної математики, і мають практичну цінність.