ТЕСТ ЯК ЕФЕКТИВНИЙ ЗАСІБ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ - Біляковська, Ольга Орестівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті розглядається актуальна педагогічна проблема тестування навчальних досягнень студентів. Тестування є одним із методів діагностичного контролю сформованості знань, умінь, компетенцій суб’єктів навчання та дозволяє неупереджено оцінити результати навчальної діяльності студентів. Представлено структуру технології тестування, охарактеризовано головні функції тестів. Окреслено ряд вимог до складання тестів та висвітлено їх головні функції у навчальному процесі закладів вищої освіти. Вирізнено переваги та недоліки тестового контролю. Визначено комплекс організаційно-методичних умов для проведення ефективного тестового контролю. Акцентовано, що тестовий контроль є основною формою проведення контрольно- оцінювальних заходів в умовах дистанційної освіти.