РОЗВИТОК ІДЕЇ ГРОМАДЯНСЬКОСТІ ОСОБИСТОСТІ В ІСТОРИЧНИЙ РЕТРОСПЕКТИВІ - Окольнича , Тетяна Володимирівна; Костенко, Лариса Давидівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті, в історичній ретроспективі розкрито розвиток ідеї громадянськості особистості. Авторами наголошує на тому, що громадянське суспільство є фундаментом громадянського виховання особистості, становлення громадянськості молодого покоління в умовах демократичного суспільства. У суспільно-історичному плані громадянськість є наслідком суспільно-політичних, соціально-економічних та культурних процесів. Тому кожна держава і в усі часи була зацікавлена у формуванні цієї риси своїх громадян. Активна участь в громадському житті, громадянськість є однією з найважливіших ознак демократичного суспільства.