ФОРМУВАННЯ НОВОЇ СИСТЕМИ ОСВІТИ ДЛЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ В ЗАКЛАДАХ З ІНКЛЮЗИВНОЮ ФОРМОЮ НАВЧАННЯ - Нагорна, Олена Василівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті розглянуто особливості впровадження сучасної системи освіти для дітей з особливими освітніми потребами в заклади з інклюзивною формою навчання; окреслено сутність понять інклюзії та інклюзивного навчання; обґрунтовано сутність сучасних форм навчання дітей з особливими освітніми потребами в в закладах з інклюзивною формою навчання; розкрито сутність та принципи процесів інклюзії в сучасній освіті.