КОМУНІКАТИВНА ВЗАЄМОДІЯ ВИКЛАДАЧА І КУРСАНТА В ПРОЦЕСІ ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ ПРОФЕСІЙНОГО МОВЛЕННЯ У ЗАКЛАДІ ЛЬОТНОЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Нечепорук, Яна Сергіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
Стаття зазначає, що професійна іншомовна підготовка вимагає особливих освітніх умов, організації сприятливого іншомовного освітньо-мовленнєвого простору.В ній також наголошується,що особливу роль в цьому процесі відводиться саме діалогічному спілкуванню. Діалогічна структура освітньої комунікації розширює спектр пізнавальних та професійних мотивів студента. Визначено, що при урахуванні його суб’єктності в освітній комунікації та наданні йому можливості провадити активний вплив на перебіг навчального процесу у студента зростає інтерес до професії, відбувається емоційне та ціннісне наближення до неї, набуваються можливості прояву себе у ній та розвивається потреба професійного зростання.