МЕТОДИЧНІ ТРАНСФОРМАЦІЇ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ ДО ВИКЛАДАННЯ ІНОЗЕМНИХ МОВ У ШКОЛІ - Рудіна, Марина Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
Розглянуто методичні трансформації в підготовці студентів до викладання іноземних мов у Новій українській школі, які розуміються як комплексні зміни в реалізації базових положень навчальної дисципліни «Методика викладання іноземних мов». Указано на актуальність аспектів: забезпечення полікультурного потенціалу освіти та посилення практичних навичок мовлення для особистих освітніх і життєво функціональних потреб учнів; осучаснення форм і методів проведення уроків іноземної мови в НУШ відповідно до трендів в освіті України. Проілюстровано методичний аспект підготовки студентів до застосування на уроках цифровізації; soft skills; сторітелінгу і візуалізації; віртуальної і доповненої реальності; асинхронного навчання. Зазначено, що кожна з методичних трансформацій з викладання іноземної мови як у закладі вищої освіти, так і в школі зумовлює перспективи теоретичних досліджень, розробку вправ тощо.