ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ ЕМОЦІЙНОГО ІНТЕЛЕКТУ ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Ракітянська, Людмила Миколаївна; Гарець, Тетяна Юріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті висвітлюється актуальність проблеми емоційного інтелекту (ЕІ) особистості, її значущість в світовому освітньому просторі. Мета статті: на підставі проведеного наукового дослідження окреслити перспективні напрями розвитку емоційного інтелекту вчителя музичного мистецтва. Методи дослідження: аналіз, синтез, порівняння, узагальнення. Результати дослідження: окреслені перспективні напрями розвитку ЕІ вчителя музичного мистецтва. Практичне значення дослідження полягає у визначенні практичних шляхів розвитку ЕІ вчителя музичного мистецтва. Перспективи подальших наукових розвідок пов’язані з аналізом ефективності визначених практичних шляхів розвитку ЕІ вчителя музичного мистецтва.