КОМПЕТЕНТНІСНИЙ ПІДХІД У ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ: ДЕЯКІ ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ОСВІТНЬОЇ ПАРАДИГМИ - Холоденко, Вікторія Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
Статтю присвячено вивченню змістовних характеристик компетентнісного підходу. Проаналізовано наукові трактування його ключових понять: компетентність, компетенція, компетенції. З’ясовано, що компетентнісний підхід є методологічним орієнтиром модернізації сучасної освіти. Досліджено можливості застосування компетентнісного підходу у вищих навчальних закладах. Виявлено, що компетентнісний підхід має значний потенціал у формуванні майбутніх педагогів-музикантів.