ПРОФЕСІЙНІ ВИМОГИ ДО МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА - Хрик, Василь Михайлович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті досліджено професійні вимоги до майбутнього фахівця лісового господарства. Розкрито, що на перше місце у вирішенні означеної проблеми виходить професійна спрямованість майбутніх фахівців лісового господарства. Розкриті інваріантні компоненти змісту професійної підготовки фахівців лісового господарства, спрямовані на формування у них професійних компетентностей. Запропоновано класифікацію інваріантних вимог. Встановлено,що до універсальних вимог,які висуваються до фахівця лісового господарства відносяться:його спроможність і готовність до здійснення виробничо-управлінських, дослідницьких, технологічних та ін. задач, а також - до соціальної і міжкультурної взаємодії. Доведено, що основним результатом вимог до підготовки майбутніх фахівців лісового господарства є їх здатність і готовність до вирішення екологічних і соціальних проблем на науковій основі, серед яких, забруднення навколишнього середовища, глобальне потепління клімату, криза водних ресурсів та ін.