ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ПРИ ВИКЛАДАННІ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ХОРОВЕ ДИРИГУВАННЯ» - ШeвченкоІнга Леонідівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті йдеться про особливості диригентсько-хорової підготовки студентів факультету педагогіки, психології та мистецтв, наголошується на важливості оволодіння сучасними освітніми технологіями, описується методика використання в навчальному процесі при викладання навчальної дисципліни «Хорове диригування» технологій дистанційного навчання, особливості проведення конкурсу диригентів, метою і головним завданням якого є формування професійної майстерності студентів у відповідності до умов і запитів сьогодення. Встановлено, що оволодіння сучасними освітніми технологіями, методикою їх використання в навчальному процесі викладання навчальної дисципліни «Хорове диригування» сприятиме оновленню змісту сучасної музично- педагогічної освіти, зробить навчальний процес більш цікавим і керованим, що дасть можливість студентам навчатися за власною, самостійно обраною освітньою траєкторією. Визначено, що методика викладання диригування в дистанційному форматі має ряд недоліків, що змушує шукати нові, ефективні форми організації навчального процесу. Наголошено, що практичне застосування наданих рекомендацій на основі особистого творчого осмислення з додаванням власного практичного досвіду буде запорукою успішної плодотворної роботи.