ГРОМАДСЬКО-ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ УНІВЕРСИТЕТАМИ: ДОСВІД КРАЇН ЄС - Бородієнко, Олександра Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті проаналізовано прогресивний досвід публічно-громадського управління університетами окремих країн ЄС, які посідають провідні позиції у Шанхайському академічному міжнародному рейтингу університетів. Проаналізовано значення поглиблення публічно-громадського управління у стратегічних пріоритетах досліджуваних закладів. На основі осмислення досвіду та кращих практик обґрунтовано моделі розвитку публічно-громадського управління університетами. Представлено функціональні та правові особливості функціонування інституцій публічно-громадського управління у досліджуваних університетах. Проаналізовано архітектуру багаторівневої системи публічно-громадського управління.