ЕКОЛОГІЧНА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ - Гончарук, Віталій Володимирович; Люленко, Світлана Олександрівна; Парахненко, Владислав Геннадійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті розкрито особливості екологічної підготовки майбутніх фахівців державної служби надзвичайних ситуацій, формування у них екологічної культури. Досліджено важливість системи професійної підготовки фахівців Державної служби з надзвичайних ситуацій, оскільки на території нашої держави наявна достатня кількість наслідків небезпечного виробництва, мають місце регіональні техногенні та природні катастрофи. Встановлено потребу в екологічно підготовлених фахівцях державної служби надзвичайних ситуацій. Узгоджено екологічну підготовку майбутніх фахівців державної служби надзвичайних ситуацій, екологічну культуру, культуру безпеки життєдіяльності та поняття «екологічна безпека». Доведено, що застосуванням інноваційних форм та активних методів навчання з використанням екологічного змісту дисциплін сприяють ефективній екологічній підготовці майбутніх фахівців державної служби надзвичайних ситуацій, формуванню у них екологічної культури.