ПРОФЕСІЙНИЙ САМОРОЗВИТОК ОСОБИСТОСТІ ЯК СКЛАДОВА ПРОФЕСІЙНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ - Гончаренко, Іван Сергійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті досліджено особливості та важливість професійного саморозвитку як складової професійної культури майбутнього вчителя. Розтлумачено основні визначення поняття «розвиток», «саморозвиток». Визначено й охарактеризовано основні умови для професійного саморозвитку студентів, які в подальшому планують бути педагогами, а саме: позитивне ставлення до професії педагога та реалізації педагогічної діяльності; професійно важливі якості та мотиви професійної діяльності, а також внутрішнє прагнення студента до професійного саморозвитку; знання, вміння, навички професійного саморозвитку, які виступають засобами саморозвитку.