ФАХОВА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ФІЛОЛОГІВ-ПОЛОНІСТІВ У ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ «ВСТУП ДО СЛОВ’ЯНСЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ» - Подлевська, Неля Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У системі фахової підготовки майбутнього філолога-полоніста особливе місце займає обов’язкова пропедевтична дисципліна «Вступ до слов’янської філології», яка своїм змістом забезпечує подальше вивчення усіх українознавчих та полоністичних дисциплін на бакалавраті. Дисципліна закладає основи славістичної підготовки, ознайомлює з актуальними проблемами сучасної славістики, особливостями слов’янських мов, культур, готує до поглибленого вивчення однієї зі слов’янських (польської) мови і культури відповідної країни. У статті проаналізовано й показано взаємозв’язок вивчення дисципліни зі шкільним курсом української та польської мов, а також філологічними дисциплінами, що вивчаються у ЗВО здобувачами освіти. Таким чином стає зрозуміла роль фахової підготовки майбутнього філолога-полоніста, починаючи із вивчення основ слов’янської філології, продовжуючи суміжними (основними чи вибірковими) навчальними дисциплінами у ЗВО та завершуючи застосуванням набутих практичних умінь і навичок під час професійної діяльності за здобутою кваліфікацією.