РОБОЧИЙ ЗОШИТ ЯК СКЛАДОВА МЕТОДИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИРОБНИЧИХ ПРАКТИК БАКАЛАВРІВ ПРОФЕСІЙНОГО ОСВІТИ ЗА СПЕЦІАЛІЗАЦІЄЮ «ТРАНСПОРТ» - Храпач, Дмитро Миколайович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті схарактеризовано зміст методичного забезпечення практичної підготовки бакалаврів професійної освіти за спеціалізацією «Транспорт», а саме: нормативна база МОН України та Хмельницького національного університету, що складає програмно-методичне (накази на проведення практик, угоди на проведення практик, освітньо-професійні програми; навчальні та робочі навчальні плани, графіки навчального процесу) та навчально-методичне (програми практик, методичні вказівки до проведення практик, щоденники та направлення на практики) забезпечення тощо. Запропоновано склад навчально-методичного забезпечення виробничої (автообслуговуючої) практики доповнювати робочим зошитом, якій містить певний дидактичний матеріал, що сприяє планомірному формуванню та розвитку професійних компетентностей майбутніх фахівців, передбачених освітньої програмою та програмою практики, шляхом виконання системи відповідних завдань та вправ. Висвітлена практика використання робочого зошита як складової методичного забезпечення виробничих практик бакалаврів професійного освіти за спеціалізацією «Транспорт». Схарактеризована структура робочого зошиту, яка складається з двох частин, а саме, перша – перелік навчально-виробничих завдань та вправ формування фахових компетентностей; друга – результати моніторингу процесу формування та розвитку професійних компетентностей практиканта.