ВИВЧЕННЯ ДОСВІДУ США В СФЕРІ ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТИ - Кучай, Тетяна Петрівна; Кучай, Олександр Володимирович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті розглядається досвід США в сфері інклюзивної освіти. У Сполучених Штатах 45 відсотків усіх шкіл із спеціалізованими класами мають цільні інклюзивні програми. В рамках інклюзивного підходу в кожна школа чи установа ще на етапі планування своєї діяльності та освітніх програм враховує очікувані можливі потреби всіх учнів з їх індивідуальними потребами, розробляючи так званий Індивідуальний план освіти. Важливим принципом державної політики щодо інвалідів є здатність громадянина користуватися послугами організації або сервісу з тією ж простотою, як і звичайна людина.