ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ ЕЛЕКТРОННИХ РЕСУРСІВ У ДИСТАНЦІЙНОМУ НАВЧАННІ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І ТРЕНЕРІВ - Турчак, Анатолій Леонідович; Маркова, Олена Віталіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті розглянуто електронні інтерактивні технології навчання студентів факультету фізичного виховання як цілісної та інтегративної системи, яка передбачає відповідно до цілей навчання найраціональніше застосування відібраних з урахуванням принципів комунікативності, доцільності впровадження та взаємного доповнення інтерактивних методів, прийомів, засобів і форм навчання з метою досягнення заздалегідь запланованого (бажаного) навчального результату. Розкрито роль і зміст електронних ресурсів мережі Internet, що спрямовані на ефективне навчання студентів у дистанційному режимі. Вказано, що використання електронних інтерактивних технологій у дистанційній освіті є одним із найефективніших засобів підвищення мотивації та індивідуалізації, а також й групової взаємодії студентів, розвитку їхнього творчого потенціалу та створення сприятливої емоційної атмосфери навчання. Проаналізовано практику використання інтерактивних технологій навчання, яка відповідає адаптивним дидактичним стратегіям і залученню до активного отримання знань всіх студентів з різним рівнем підготовки. Охарактеризовано електронні ресурси, що використовуються у дистанційній освіті студентів факультету фізичного виховання. Обрано прості, але ефективні програми саме інтерактивного змісту. У статті представлено сім електронних ресурсів, що пропонують саме інтерактивне навчання студентів: Mural, Miro, Padlet, Blackboard, MindMeister, Flip, Wiki. Всі вищеперераховані ресурси використовувалися в процесі навчальної діяльності студентів факультету фізичного виховання Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Це дозволило сформувати у студентів уміння і навички професійного і практичного спрямування, вести статистику успішності, діагностику рівня підготовки кожного студента, допомогло сформувати об’єктивну та змістовну поінформованість викладача.