ПРОБЛЕМА ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛЯ В ІСТОРІЇ ПЕДАГОГІКИ УКРАЇНИ - Євтух, Микола Борисович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті висвітлено погляди на проблему підготовки вчителя, проблему розвитку його особистості, морального обличчя, що в сучасних умовах реформування середньої і вищої школи набуває особливої актуальності. Пошук умов ефективності організації підготовки майбутніх учителів все частіше змушує нас до необхідності осмислення і широкого використання на практиці творчої спадщини видатних педагогів минулого, в педагогічних працях та діяльності яких глибоко висвітлені найважливіші аспекти окресленої проблеми.